Bride-to-Be婚享心得【貼地價錢租借歐美頭飾】

感謝客人Keiyo的分享,希望可以為更多想打造 "Perfect total look" 的準新娘提供實際參考!
原文出處:https://wow.esdlife.com/space.php?uid=134707&do=blog&id=388411

講到造型,盤點名人明星出嫁時,wedding tiara配搭總是輕易成為造型讓人不可多得ga亮點,如女神😝般造型,wedding tiara絶對是一件不可缺少的美麗法寶❗

有睇過我blog ga b2b就知道一個完整的bridal total look對我好重要!計計埋埋pw我暫時cfm7件The one(第八件還在尋覓中🤤)接下來便要為周邊的accessories來個漫長的配對過程!

呢間店主Ivy曾在Lane Crawford、Prada及Valentino擔任買手二十多年,08年創立自家品牌,店內有三十多個international designer brands包括釘珠肩飾、necklace 丶earrings丶bracelet丶hairpiece 丶haircomb丶head crown 👑 丶headband 丶ring及綴飾腰帶......佢都有!😍😍令新娘造型細節更臻完美!

先試被譽為紅毯女王的英國設計師Jenny Packham

當中包括國際名人影星如英國劍橋公爵夫人 Kate Middleton、全智賢、Angelina Jolie 及Dita Von Teese 等都鍾愛Packham的設計。

婚禮頭飾來說,Hair Comb 真的很划算,因為可以配搭不同造型:瀏海、盤髮、公主頭、馬尾都可以。即使是同一個頭飾,也可以Magic咁變💫變💫變💫!變出不同的氣質及感覺,留番post wedding用又可以。這幾款是Untamed Petals 的hair comb款式。

小小的頭飾,適合愛簡約的新娘子。

店員Natalie 會先問清楚需要配襯ga wg or evening gown,從而幫我揀選合適的頭飾,值得一讚Natalie提醒我,原來我敬酒裙係未揀頭飾㗎!🤯佢suggest 可以揀金色襯番金器。

揀好曬所需要試ga款式只需要坐定定係度,另一位店員Hana會幫忙用多塊鏡照後面俾你睇,而我就梗有好姊妹幫手影相la!

金系人ga我之前亦在另一間試過呢個brand,設計師Liv Hart創立的ENCHANTED ATELIER飾品設計品牌,珍珠點綴水晶葉子同樣精緻細膩,獨特又classic😍